Opskrifter

Kager

Jordbærtærte med pistaciemasse
Jordbærtærte med pistaciemasse

8 personer

 
Bund

½ portion Meyers mørdej

udrullet

Pistaciemasse

250 g lyst rørsukker

240 g blødt smør

kornene af ½ vaniljestang

165 g mandelmel eller

fintblendede smuttede

mandler

75 g usaltede

pistaciekerner

3 mellemstore æg

lidt salt

10 g hvedemel

Desuden

2 bakker flotte friske

jordbær

1 stort glas ribsgelé

2 spsk. Usaltede

pistaciekerner
 
Beklæd en tærteform med løs bund med mørdejen – det en tærteform med løs bund med mørdejen – det er nemmest hvis du har ladet dejen temperere en smule på køkkenbordet, så den ikke kommer direkte fra køleskabet. Buk forsigtigt dejen rundt om formens kant. Kør med en kagerulle hen over formens øverste kant, så du trimmer dejen af, og ret til med fingerspidserne. Prik bunden flere steder med en gaffel, og lad derefter tærtebunden hvile i 30 minutter, mens du laver fyldet.
 
Forvarm ovnen til 190° ved varmluft. Bland sukker, smør ovnen til 190° ved varmluft. Bland sukker, smør og vaniljekorn sammen i en røreskål med et piskeris. Tilsæt mandelmel. Formal pistaciekernerne i en blender til en fin masse, og bland dem i smørblandingen. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og pisk 1 minut mellem hvert æg. Tilsæt salt, og sigt hvedemelet i. Vend det hele rundt med en gummidejskraber, til det er en ensartet masse.'
 
Tag tærteformen ud af køleskabet. Fordel pistaciemassen i tærteformen – jævn overfladen med en spiseske. Bag nu tærten i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Fyldet skal være hævet en smule op på midten, og mørdejskanten skal være gylden og ikke for lys. Tag tærten ud, og lad den køle af i formen på en bagerist.
 
Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og nip derefter de jordbærrene så lidt som muligt, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes hvis du skyller dem, efter haserne er fjernet). Dup bærrene tørre i et rent klæde. Nu kan du vælge enten at halvere jordbærrene eller at arrangere dem hele, med spidsen opad. Begynd ude fra kanten af tærten, og sørgJordbærtærte med pistaciemasse for, at der er balance i størrelsen på de hele eller halverede jordbær. Slut af med et jordbær i midten af tærten.
 
Kom ribsgeleen i en lille kasserolle, brug evt. et piskeris til ribsgeleen i en lille kasserolle, brug evt. et piskeris til at dele geleen i mindre klumper, og lad det smelte langsomt. Pensl jordbærtærten med den smeltede gele – begynd med den yderste kant af tærten og arbejd dig ind mod midten. Hvis geleen i kasserollen begynder at sætte sig, skal du blot varme den op igen.
 
Hak pistaciekernerne mellemgroft, og kom dem i en lille skål. Ryst skålen en smule, og tag så kun det øverste lag pistaciekerner, og drys lidt ud over tærten (sådan gør jeg også, hvis jeg skal pynte med andre typer af nødder – på den måde undgår jeg at få alt nøddesmulderet med, og det samlede udtryk bliver renere).Og så er der kun tilbage at håbe på, at også bageren af denne tærte når at få et stykke!

  • Tip en ven
  • Print


Luk

Meyers Madhus | Nørrebrogade 52C 2200 Kbh N | Telefon 35 36 38 37
credits