Opskrifter

Spis Igennem

Braiseret lammeskank med nye grøntsager
Braiseret lammeskank med nye grøntsager

6 personer hovedret
 
4 lammeskanke · 400 g ”suppegrønt”, f.eks. løg, porre, rodfrugter · timian, persillestilke og rosmarin · 1⁄2 l hvidvin · ca. 3⁄4 l vand, så skankene er næsten dækkede · 1 spsk sorte peberkorn · 1 spsk korianderfrø · 800 g blandede istandgjorte suppeurter; rodfrugter, løg, porrer · stødt chili · 5 soltørrede tomater · skallen af en halv usprøjtet citron · 1 bundt basilikum · 4 fed knust hvidløg · 2 spsk kapers · 3 forårsløg · citronsaft · salt, peber, sukker, chili · godt brød · evt. bulgur, couscous, polenta, korn eller pasta.
 
Kom lammeskankene i en stor gryde. Gør suppeurterne i stand. Skær dem i mindre stykker og kom dem ved sammen med persillestilke, timian og rosmarin. Hæld vand og hvidvin over. Bring grydens indhold i kog. Skum urenhederne fra. Smid peberkorn og korianderfrø ned til skankene. Lad det simre 5-6 kvarter på blusset eller i ovnen ved ca. 150°, til kødet er så mørt, at det falder fra benene, når man stikker i det med en gaffel.

Skum alt fedtet af skyen. Tag skankene op og hold dem varme – pil kødet fra knoglerne hvis du foretrækker det sådan. Si suppen og smid ”fyldet” ud. Kom lidt chili i suppen, og kog den ind ved kraftig varme, til du har ca. 3 dl tilbage. Skær de blandede grøntsager i mindre stykker og kog dem i suppen, til de er netop møre. Tag dem op. Hak imens soltør­rede tomater, basilikum, citronskal, kapers, hvidløg og forårsløg fint. Smag suppen til med salt, peber, chili, citronsaft og sukker. Kom de finthakkede ting i suppen sammen med kød og grøntsager og server straks med godt brød og f.eks. kogt bulgur, couscous, polenta, korn eller pasta.


  • Tip en ven
  • Print


Luk

Meyers Madhus | Nørrebrogade 52C 2200 Kbh N | Telefon 35 36 38 37
credits