Opskrifter

Desserter

Rabarbertrifli
Rabarbertrifli

Anret triflien i en transparent glasskål eller bare i glas. Start med makroner , dryp dem med rabarbersaft og lidt spiritus, hvis du synes, herefter creme på og så rabarber. Og så forfra, til der ikke er mere plads i glasset.

 
Dessert

6 personer

Rabarberkompot

500 g rabarber

150 g rørsukker

½ stang vanille

Skal og saft af ½ citron

Skær top og bund af rabarberstænglerne, skyl dem og skær dem i 2-3 cm lange stykker.

Vend rabarberstykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og -saft. Kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 150 grader i 20-25 minutter.

Køl den bagte rabarber, hvorefter den er klar til trifli.

Brug saften, som rabarberne har smidt, i friskostcremen.

 
Friskostcreme

3 æggeblommer (økologiske eller pasteuriserede)

100 g friskost

1 dl piskefløde

50 g flormelis

½ stang vanille

Rabarbersaft

 
Rør friskosten op med fløde og rabarbersaft.

Pisk æggeblommerne med flormelis og vanille til en hvid cremet konsistens (æggesnaps).

Vend friskostmassen og æggesnapsen sammen til en homogen triflicreme.

 
Boghvedemakroner

Jeg holder meget af mine boghvedemakroner, men har du travlt, kan du sagtens bruge bagerens almindelige. Bor du et sted, hvor du ikke kan få friskost, så brug kvark eller drænet tykmælk i stedet.

 
60-70 stk.

220 g hasselnødder

450 g flormelis

215 g æggehvider

50 g sukker

50 g boghvedemel

 
Forvarm ovnen til 145 grader. Hak hasselnødder til fint ”mel” i en foodprocessor. Sigt de tørre ingredienser i en skål.

Pisk æggehviderne med sukker, indtil de er faste. Vend hurtigt de tørre ingredienser i æggehviderne.

Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt makronerne ud på bagepapir, cirka 2 cm i diameter.

Lad makronerne tørre i ca. 15 minutter, før de bages midt i ovnen i 12-15 minutter.


  • Tip en ven
  • Print


Luk

Meyers Madhus | Nørrebrogade 52C 2200 Kbh N | Telefon 35 36 38 37
credits